Technisch inkoper

“Wat ik leer, kan ik direct in de praktijk toepassen”

"In beweging zijn, het past bij technisch inkoper Twan. Daarom koos hij destijds voor de logistiek. Hij werkt graag aan het optimaliseren van processen. Met zijn ondernemende mindset groeide hij door naar de inkoop, waar hij zich dagelijks inzet het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.


Via vakantiewerk maakte Twan kennis met de logistiek. De dynamiek en hectiek spraken hem aan. Hij bezocht een open dag van de opleiding Manager Transport en Logistiek bij het ROC Twente en besloot ervoor te gaan. Een klasgenoot had een positieve ervaring met Tuinte. Twan kon er in 2014 terecht voor een stage en is gebleven. “Tuinte is geen standaard logistieke organisatie, maar een technisch maakbedrijf. Dat vind ik mooi. Van ruw materiaal ontwikkelen we een hoogwaardig eindproduct of compleet samengestelde machine. Ik vind het superinteressant dat we alles in eigen huis doen.”


Tuinte twan operationeel inkoper
Samenwerken tot eindproduct

Als stagiair en later logistiek medewerker had Twan te maken met de ontvangst en gereedmelding van goederen, producten klaarmaken voor de productie, externe bewerkingen en het aanmelden van de transport. “Het is divers werk voor verschillende projecten. Logistiek verzamelt de onderdelen, waarna we deze compleet aanbieden bij de montage. Het is ontzettend boeiend om daarna de machine te zien ontstaan waaraan we allemaal hebben meegewerkt.”

Sociaal bedrijf

De familiecultuur bij Tuinte spreekt Twan aan. Hij voelt zich er thuis. “Je krijgt vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en de vrijheid om verbeteringen door te voeren. Ook is al Tuinte behoorlijk gegroeid, je kent iedereen. Het is een sociaal bedrijf met aandacht voor de medewerker en zijn of haar familie of gezin. De drempel is laag, we stappen bij elkaar naar binnen en besluiten nemen, gebeurt snel. Iedereen werkt hier met passie in een fijne, collegiale werksfeer. Ik sta soms versteld wat mijn collega’s aan de draai- of freesbank voor elkaar krijgen. Bovendien denken ze mee over hoe dingen slimmer of beter kunnen.”

Vervolgstap

Twan is altijd bezig van waarde te zijn voor Tuinte. Ondernemend als hij is groeide hij in het voorjaar van 2022 door naar de inkoop. “Ik zocht meer uitdaging en wilde bij Tuinte blijven. Inkoop was voor mij een logische vervolgstap nadat ik bij logistiek de producten en leveranciers heb leren kennen. Ik ben ontzettend blij dat ik de kans heb gekregen me verder te ontwikkelen. Op de inkoop houd ik mij onder andere bezig met bestellingen en ordermonitoring. Ook heb ik intern overleg met projectengineers en met leveranciers, die ik regelmatig bezoek.”

"Wat ik leer, kan ik direct in de praktijk toepassen. Zo kan ik nu input geven voor het optimaliseren van inkoopafdeling."

Tuinte twan 300x300px

Twan

Technisch Inkoper

Optimaliseren inkoop

In 2021 is Twan gestart met de opleiding ‘Inkoop’ NEVI 1. Het was wel even wennen om weer de studieboeken in te duiken. Maar hij krijgt er veel energie van. “Wat ik leer, kan ik direct in de praktijk toepassen. Zo kan ik nu input geven voor het optimaliseren van inkoopafdeling en het daarbij behorende leveranciersbestand. Er valt voor mij nog veel te leren, vooral op tactisch en strategisch vlak. Ik wil bovendien sterker worden in onderhandelen en de inkoopprocedures meer onder de knie krijgen.”

Bezige bij

Ook privé zit Twan, die in Noordijk woont niet stil. Op sportief gebied doet hij aan hardlopen, wielrennen en mountainbiken. Ook mag Twan graag motorrijden. Met als jaarlijks hoogtepunt: het Tuinte motorweekend. Verder is hij veel bij zijn grootouders, waarmee hij samen een paardenfokkerij runt. “Ik help overal mee, van onderhoud in en rondom de stallen tot keuzes maken met betrekking tot de fokkerij, trainingen en keuringsklaar maken van de paarden. Altijd ben ik bezig!”