Complexe onderdelen, tooling en machines

Aerospace & Defense

Onderdelen, tooling en machines voor de aerospace and defense industrie, hebben te voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Het is cruciaal dat geleverde goederen ‘first time right’ zijn. U kunt zich wel voorstellen wat de consequenties zijn als er foutjes in het maakproces zijn geslopen. Afhankelijk van de te leveren producten of machines, gelden meer vereisten.

Wij voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden in de aerospace and defense industrie. Zo leveren wij complexe onderdelen, tooling en machines voor deze branche.

Luchtvaart hightech tuinte hengevelde 01

Van traceability tot ESD-veiligheid

In de aerospace and defense industrie zien we een aantal vereisten veel terugkomen die we bij Tuinte goed geregeld hebben:

 • ESD-veiligheid
 • First time right delivery
 • Traceability
 • On time every time

ESD-veiligheid

ESD staat voor “Electrostatical Discharge” en betekent dat als materialen geladen worden met statische elektriciteit, bijvoorbeeld door wrijving, dit tot een elektrische ontlading kan komen. Elektrostatische ontlading kan onzichtbare schade veroorzaken aan elektronische componenten. Met het blote oog zie je niet of materiaal elektrostatisch geladen is en zie je meestal ook niet dat dit schade heeft aangericht aan elektronische componenten. Maar het kan zo zijn dat door ESD de elektronica stukgaat.

Bij Tuinte produceren wij onderdelen voor de aerospace and defense industrie die we ESD-veilig aanleveren. Dat betekent niet alleen dat we geleidende materialen ontladen voor oplevering, maar ook bijvoorbeeld door middel van het aanbrengen van een anti-statische beschermlaag.


First time right delivery

Onderdelen, modules en machines voor de aerospace en defense industrie moeten in één keer goed zijn. Het is vanzelfsprekend dat in deze branche geen foutmarge geaccepteerd wordt.

En dat betekent testen, testen en testen. Bij Tuinte hebben we uitgebreide testprocedures geïntegreerd in het proces: impacttesten, druktesten, lektesten. Alles wat er voor nodig is om met zekerheid te zeggen dat het geleverde product of onderdeel 100% voldoet aan de kwaliteitseisen, hebben we in huis. De meetrapporten ontvangt u bij het bestelde product. En zijn er certificeringen nodig? Ook dat regelen we.


Traceability

Met name op het gebied van aerospace, maar ook op het gebied van defense krijgen we regelmatig de vraag of we aan traceability-eisen kunnen voldoen. Dat kunnen we. Bij Tuinte kunnen we voor elk onderdeel en elk gebruikt materiaal bijhouden wat er wanneer is gebruikt. Deze gegevens, inclusief eventuele testrapporten, kunnen we leveren.


On time every time

‘On time every time’ heeft te maken met de procesbetrouwbaarheid. Tuinte levert veel complexe onderdelen die weer geassembleerd worden en dus onderdeel zijn van een keten. Vertraging in de keten, kan grote gevolgen hebben. Tuinte snapt de gevolgen en plant en ontwikkelt met het on time every time-principe. U kunt van ons op aan.

Kwaliteit hightech tuinte hengevelde 01

Wat we zoal doen in de aerospace and defense industrie

Tuinte heeft al veel verschillende projecten uitgevoerd in deze branche. Zo leveren we behuizingen voor elektronica, hebben we onlangs testopstellingen ontwikkeld en leveren we diverse complexe onderdelen, bijvoorbeeld voor radarapparatuur of vuurleidingsystemen.

We kunnen u helpen bij:

 • De engineering van machines of onderdelen
 • Het bouwen van machines
 • Het leveren van complexe onderdelen, waarbij we onze kwaliteiten in kunnen zetten, zoals lassen, het maken van constructies en plaatwerk, CNC-frezen en CNC-draaien.

Waarom als speler in de aerospace and defense industrie kiezen voor Tuinte?

 • Wij begrijpen wat belangrijk is in deze markt
 • We hebben al meer dan een halve eeuw ervaring
 • We produceren zelf de onderdelen, tooling of machines voor u
 • We kunnen voldoen aan zeer hoge eisen, bijvoorbeeld op gebied van cleanroom-productie, ESD-veiligheid en traceability
 • Tuinte is een betrouwbaar familiebedrijf, al sinds 1964
 • Zo’n 100 vakmannen maken waar wat we zeggen
 • Onze onderdelen, tooling en machines hebben de Tuinte-kwaliteit waar wij trots op zijn
Contactformulier tuinte hengevelde 01

Kunnen wij u helpen met een oplossing?

Snel contact? Bel ons op
+31 (0)547 33 53 00
of stuur een mail naar
[email protected]