Realiseren van hightech machines en modulebouw

Machinebouw

Uw machines en installaties spelen een belangrijke rol in het productieproces en de winstgevendheid van het bedrijf. Geavanceerde en innovatieve machines geven u een voorsprong op uw concurrentie en leveren meer marge op. Een investering in een nieuwe machine of installatie behoeft echter een weloverwogen proces. Eisen en de R.O.I. dienen, in combinatie met de degelijkheid van de installatie, goed tegen elkaar afgewogen te worden.


Laat u een machine of module bouwen door Tuinte, dan bent u verzekerd van oerdegelijke Nederlandse kwaliteit. Machines worden volledig in eigen beheer gemaakt door ervaren vakmensen met passie voor techniek. Het maken van de meest betrouwbare machines is wat wij al meer dan een halve eeuw doen. Op onze kennis en kunde kunt u vertrouwen. Altijd.

Machinebouw hightech tuinte hengevelde 01

Turnkey machinebouw van de bovenste plank

Geen industrieel productieproces zonder machines. De effectiviteit van het proces is in grote mate afhankelijk van de machines die u tot uw beschikking heeft. Onze machinebouwers begrijpen dat als geen ander. Samen helpen wij u graag uw ideale machine te ontwikkelen en te bouwen. Een machine die voldoet aan al uw eisen en die u helpt uw productieproces te verbeteren en te optimaliseren.


Ons team machinebouwers, bestaande uit zo’n 15 vakmannen, zijn multidisciplinair. Ze werken nauw samen met het team engineers en zijn uiterst ervaren. Onze engineers ontwerpen de machines en werken ze in 3D-tekeningen tot in detail uit. Onze machinebouwers maken het waar. En dat is één van de punten waarop wij ons onderscheiden: turnkey machinebouw.

 • Engineering
 • Machinebouw
 • Service, certificering en onderhoud

Onze machines worden volledig in eigen beheer ontwikkeld, gebouwd en wij onderhouden de machine graag voor u.

Machinebouw hightech tuinte hengevelde 02

Hightech machines en alles voor uw machines, dat is wat wij maken

Bij Tuinte maken wij volledige hightech machines. Maar ook modules die u toe kunt voegen aan uw bestaande proces. U kunt zelf kiezen hoe ver uw automatisering gaat. Wij kunnen u helpen om uw terugverdientijd en ROI te berekenen, en geven advies over de technische haalbaarheid. Zo zorgen wij ervoor dat wij altijd toegevoegde waarde voor u hebben.


Bent u tevreden met uw bestaande machinepark, maar heeft u nieuwe onderdelen nodig, omdat u bijvoorbeeld uw productieproces wilt aanpassen? Of heeft u nog goede machines die u wilt laten upgraden? Ook op maat gemaakte machineonderdelen of retrofitting verzorgen wij voor u.

Veiligheid en wet- en regelgeving

Wij zijn uw totaalpartner op het gebied van machinebouw. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de machines die we met alle zorgvuldigheid voor u gebouwd hebben en onderhouden. Onze machines voldoen aan alle gestelde eisen op het gebied van machineveiligheid en CE-markeringen.

Machinebouw hightech tuinte hengevelde 03

Machinebouw voor verschillende industrieën

Tuinte levert machines en machineonderdelen voor verschillende branches.

Naast reguliere machinebouw, is onlangs onze nieuwe vestiging geopend met daarin meer ruimte voor cleanroom-activiteiten. Stellen uw eindgebruikers bijzonder hoge eisen aan uw machines? Geen probleem, wij kunnen aan deze eisen voldoen.

10 redenen om te kiezen voor het laten bouwen van uw machine door Tuinte

 1. We maken maatwerkmachines, modulaire machines of onderdelen voor uw machines.
 2. Onze machinebouwers hebben kennis van alle technische vakgebieden.
 3. Geen machine is ons te complex.
 4. Machines worden in eigen beheer gemaakt, niet alleen draagt dit bij aan betrouwbaarheid, maar ook gunstige levertijden.
 5. Wij verzorgen ook het onderhoud van de door ons gebouwde machine.
 6. Onze engineers en eigen machinebouwers werken intensief samen.
 7. We hebben al veel maatwerk machines geleverd.
 8. Tuinte is een betrouwbaar familiebedrijf, al sinds 1964.
 9. 100 medewerkers werken met passie vanuit hun specialisme aan unieke projecten.
 10. Wij voegen als hightech maakpartner waarde toe aan uw productieproces. Met onderdelen, modules, complete machinebouw of een combinatie hiervan. 
Sales jos ruesen contact tuinte hengevelde

Wat is uw uitdaging? We sparren graag met u over uw vraagstuk.

Snel contact? Bel ons op
+31 (0)547 33 53 00
of stuur een mail naar
[email protected]