Met oog voor hygiëne en reinigbaarheid

Productie en speciaalmachinebouw voor de high-end food

Bij het verwerken van voedingsmiddelen is niet alleen van belang dat de ingrediënten vers zijn, maar ook dat het productieproces schoon is. Niet voor niets gelden er strikte hygiënenormen in de voedselverwerkende industrie.

Tuinte levert complexe onderdelen, modules en speciaalmachines voor de voedingsmiddelenindustrie. We weten wat belangrijk is in deze branche en helpen u graag met oplossingen buiten de gebaande paden.

Food hightech tuinte hengevelde 01

Wat we voor u kunnen doen

Bent u op zoek naar een partner waarmee u uw productieproces anders in kunt richten dan de standaard? Een bedrijf dat begrijpt waar uw behoeftes liggen als producent of OEM-er in de voedingsmiddelenindustrie?

De engineers van Tuinte helpen u graag met het ontwikkelen van een machine, maatwerk onderdelen of modules die u helpen het productieproces verder te optimaliseren. Of het nu gaat om onderdelen of een hele machine, onze engineers hebben jarenlange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie en weten wat voor u belangrijk is.

Tuinte: 100 vakmensen met verschillende expertises. Zo hebben we gecertificeerd lassers, CNC-frezers, CNC-draaiers, monteurs en meer specialismen in huis.

Gecertificeerd lassen hightech tuinte hengevelde 01

Schone productie

Tuinte begrijpt dat u moet voldoen aan wetgeving op het gebied van voedselveiligheid en dat een schone productie van de voedingsmiddelen heel belangrijk is. Wij hebben aandacht voor:

  • Cleaning in place (CIP)
  • Gebruik van hygiënische materialen
  • Het makkelijk schoonhouden van onderdelen


Cleaning in place

Heeft u een productieproces waarbij sporen of resten van voedingsmiddelen achter kunnen blijven? Tuinte ontwerpt en bouwt maatwerkmachines en modules die zichzelf kunnen reinigen.

Gebruik van hygiënische materialen
Materialen die gebruikt worden in de voedingsindustrie moeten reinigbaar zijn en gedesinfecteerd kunnen worden. Daarnaast moeten ze duurzaam zijn; er mogen geen deeltjes vanaf komen.
Tuinte gebruikt hygiënische materialen voor de voedingsmiddelenindustrie. Zo maken wij veel gebruik van RVS. Ook kunnen we eventuele hoeken goed afdichten zodat deze reinigbaar zijn en er geen sporen tussen kunnen komen. Tot slot passen we ook verschillende technieken toe die oppervlaktes nog gladder maken, zodat vocht en vuil geen kans krijgen zich te hechten.

Makkelijk schoonhouden
Ook houden we er in onze ontwerpen rekening mee dat de machines, modules of onderdelen ook handmatig goed reinigbaar zijn. Zo maken we de machines makkelijk toegankelijk voor reiniging. Geen afgesloten processen, maar bijvoorbeeld plaatwerk dat eenvoudig verwijderd en weer teruggeplaatst kan worden.

Plaat en constructiewerk tuinte hengevelde 03

Waarom als producent in de voedingsindustrie kiezen voor Tuinte?

  • Wij weten wat belangrijk is in de voedingsindustrie
  • Onze engineers gaan verder waar andere machinebouwers in de markt stoppen
  • We hebben al meer dan een halve eeuw ervaring
  • Onderdelen, modules en machines worden in eigen fabriek vervaardigd, niet alleen draagt dit bij aan betrouwbaarheid, maar ook gunstige levertijden
  • We verzorgen de installatie op locatie en het onderhoud voor u
  • We hebben al honderden modules en speciaalmachines geleverd
  • Tuinte is een betrouwbaar familiebedrijf, al sinds 1964
Sales jos ruesen contact tuinte hengevelde

Honger naar ons gekregen? We sparren graag met u over uw vraagstuk.

Snel contact? Bel ons op
+31 (0)547 33 53 00
of stuur een mail naar
[email protected]