Complex? Challenge accepted.

Plaat- en constructiewerk

Op zoek naar een partner voor complexe plaat- en constructiewerkzaamheden? Tuinte kan de meest uiteenlopende plaat- en constructiewerkzaamheden uitvoeren. Of het nu gaat om staal, RVS of aluminium, maatwerk voor machinebouw, of om lasersnijden, kanten en knippen: bij Tuinte kunt u met uw constructie- en plaatwerkuitdagingen terecht.


Plaat- en constructiewerkzaamheden voeren wij meestal uit als onderdeel van verschillende bewerkingen voor het maken van machines of machineonderdelen. U kunt ook bij ons terecht als u alleen constructie- of plaatwerk nodig heeft. En heeft u een wel een heel grote of complexe constructie nodig? Wij nemen uw uitdaging graag aan.

Plaat en constructiewerk tuinte hengevelde 01

Plaat- en constructiewerk als product of onderdeel van een project

Tuinte heeft een moderne werkplaats waarin diverse bewerkingen worden uitgevoerd. Constructiewerk en plaatwerk zijn daar onderdeel van. Platen, buizen en kokerprofielen worden als los onderdeel geproduceerd dmv lasersnijden, zagen, buigen en walsen. Vervolgens worden deze onderdelen samengesteld en afgelast. De gevormde constructies kunnen in onze eigen verspanende afdeling daarna verder nabewerkt worden. Tot slot kunnen we de gemaakte constructie ook op diverse manieren voor u afwerken, zoals bijvoorbeeld door het geheel elektrolytisch te polijsten, coaten, anodiseren of te lakken.


Maakt uw plaat- of constructiewerk deel uit van een groter project? Ook andere onderdelen of een hele machine maken we graag voor u. Bij Tuinte hebben we brede kennis en ervaring op het gebied van engineering, montage, elektrotechniek, pneumatiek, hydraulica en besturingstechniek. Door onze jarenlange ervaring op al deze vakgebieden zijn wij in staat om al uw opdrachten en projecten tot een goed einde te brengen. Daarbij geloven we in de synergie van nauwe samenwerking, zowel onderling als met onze opdrachtgevers.

Uitgebreide mogelijkheden voor complexe constructies

Of het nu gaat om millimeterwerk of juist om wat grotere afmetingen, voor elk formaat hebben wij een oplossing. Voor kleine, specialistische onderdelen beschikken we over precisieapparatuur. In onze werkplaats hebben we ook alle ruimte en mogelijkheden voor grootformaat constructies.


Ons machinepark is modern en uitgebreid, dat maakt het mogelijk veeleisende constructies te maken. Zo beschikken wij over een groot aantal goed uitgeruste laswerkplekken. Ook het vervaardigen van de componenten voor het constructie-plaatwerk, zoals buis- en kokerprofielen en het plaatwerk, gebeurt meestal met ons eigen uitgebreide machinepark.

Plaat en constructiewerk tuinte hengevelde 02

Ervaren vakmensen

Aerospace & DefenceIn onze werkplaats verwerken we allerlei verschillende soorten materialen. Zo maken wij constructies van staal, RVS, aluminimum en andere hoogwaardige legeringen. Onze ervaren constructiewerkers weten er raad mee. We kennen de materialen en hoe deze reageren op verschillende bewerkingen, door en door. Wij gaan dan ook geen enkele uitdaging op het gebied van plaat- of constructiewerk uit de weg.

Al sinds 1964 biedt Tuinte plaat- en constructiewerk voor verschillende branches.

Waarom plaat- en constructiewerk van Tuinte?

  • Van kleinformaat tot grootformaat en van grof tot detaillistisch, wij maken het waar
  • U kunt zelf een constructietekening en specificaties aanleveren, ook ontwerpen wij graag de constructie voor u
  • Wij hebben heel veel ervaring met hoe verschillende materialen reageren in een complete constructie
  • Lassen, frezen, draaien of andere metaalbewerkingen; het combineren van diverse bewerkingen, daar zijn we sterk in
  • We leveren plaat-en constructiewerk als onderdeel van een project, maar ook opzichzelfstaand
  • Tuinte is een betrouwbaar familiebedrijf, al sinds 1964
  • Wij voegen als hightech maakpartner waarde toe aan uw productieproces. Met onderdelen, modules, complete machinebouw of een combinatie hiervan. Vernieuwende technologie die u succesvol maakt.

Zoekt u een partner voor uw plaat- en constructiewerk?

Heeft u een mooie uitdaging voor ons? Neem contact op!

Cobot lassen hightech tuinte hengevelde 01

Complex? Challenge accepted. Neem contact met ons op.

Snel contact? Bel ons op
+31 (0)547 33 53 00
of stuur een mail naar
[email protected]