Clean in drie smaken: schoon, schoner, schoonst

Cleanroom montage

De producten die uw bedrijft maakt of verwerkt, vereisen machines, tooling, modules of machineonderdelen die meer dan schoon zijn. Tuinte heeft onder andere een volledig uitgeruste ISO-6 cleanroom waardoor wij volgens de vereiste reinheidseisen uw onderdelen of modules leveren.


Zoekt u een partner waarvan u zeker weet dat aan de hoge eisen kan worden voldaan op het gebied van cleanroomwerkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Cleanroom assembly hightech tuinte hengevelde 01

Met Tuinte voldoet u aan de cleanroomnormeringen

Voor verschillende branches geldt dat kwaliteitseisen steeds hoger komen te liggen. Daardoor worden ook steeds strengere eisten gesteld aan de onderdelen en machines die gebruikt worden in productieprocessen. In onze twee cleanrooms zorgen wij ervoor dat uw producten zo schoon worden aangeleverd, dat zij voldoen aan de voor uw bedrijf geldende ISO-normen.


Hoe hoog de eisen zijn waar u aan moet voldoen, bepaalt de cleanroom die we gebruiken. De cleanrooms van Tuinte voldoen aan verschillende ISO-normen en klassen die bepalen hoeveel deeltjes, zoals stof, vezels, dampen en micro-organismes, in de ruimte aanwezig mogen zijn.

Cleanroom assembly hightech tuinte hengevelde 02

Cleanroom voor verschillende sectoren

In principe kan alles wat Tuinte produceert clean voor u worden opgeleverd. De meeste ervaring hebben wij binnen de semiconductor-, health- en food industry.


Cleanroomwerkzaamheden voor de semiconductor- of high-tech industrie

In de semiconductor- of high-tech industrie zijn halfgeleiders of geleiders heel belangrijk. Deeltjes die in de lucht zitten, kunnen het product zo vervuilen dat het niet meer werkt. Denk bijvoorbeeld aan chips, diodes, transistors en sensors.


Cleanroomwerkzaamheden voor de health industrie

In de health- en pharma industrie mag geen enkele contaminatie plaatsvinden. Medicijnen die gemaakt worden, mogen op geen enkele manier via de lucht of via oppervlakken andere medicijnen vervuilen. Alle machines waarmee gewerkt wordt, moeten helemaal schoon zijn.


Cleanroomwerkzaamheden voor de food industrie

Ook in de food sector wordt regelgeving steeds strenger om voedselveiligheid te garanderen. Gaat u een nieuwe machine of nieuwe machineonderdelen in gebruik nemen, dan wilt u natuurlijk dat deze brandschoon is.


Overigens houden we niet alleen met het opleveren van uw order er rekening mee dat deze volgens cleanroom ISO-normen wordt opgeleverd, onze engineers ontwikkelen ook machines die u eenvoudig schoon kunt houden.

Cleanroom assembly hightech tuinte hengevelde 03

Cleanroom in combinatie met verschillende bewerkingen

Tuinte is een one-stop-shop in de machinebouw. We bieden naast engineering en machinebouw, ook andere diensten, zoals CNC frezen, CNC draaien, laswerkzaamheden, plaatwerk en assemblagewerkzaamheden. Met deze diensten bouwen we niet alleen machines en tools. U kunt ook gebruik maken van deze diensten voor het vervaardigen van complexe onderdelen of modules. Alles wat wij vervaardigen kunnen we clean voor u opleveren.


Onze cleanroom monteurs werken nauw samen met de vakmensen die de onderdelen produceren. Ook tijdens het maken van de verschillende onderdelen houden we er zo al rekening mee dat het eindproduct clean opgeleverd moet worden.

Waarom kiezen voor cleanroom montage en -machinebouw van Tuinte?

  • Tuinte heeft verschillende hypermoderne cleanrooms die aan hoge eisen voldoen
  • In deze ruimtes hebben we verschillende hijsmiddelen
  • Productie vindt in eigen beheer plaats, waardoor we een hoge mate van controle hebben over hoe schoon de onderdelen worden gemaakt en de cleanroom binnengaan
  • Tuinte is een betrouwbaar familiebedrijf, al sinds 1964
  • Wij voegen als hightech maakpartner waarde toe aan uw productieproces. Met onderdelen, modules, complete machinebouw of een combinatie hiervan. Vernieuwende technologie die u succesvol maakt.

Zoekt u een partner voor cleanroom assemblage?

Tuinte biedt cleanroom montage die aan zeer hoge normen van reinheid voldoen. Heeft u een mooie uitdaging voor ons? Neem contact op!

Cleanroom contact ronald wildenborg tuinte hengevelde

Moet het echt schoon zijn? Deel uw uitdaging met ons.

Snel contact? Bel ons op
+31 (0)547 33 53 00
of stuur een mail naar
[email protected]