van enkelstuks tot serie

CNC frezen

Heeft u verspaningswerkzaamheden uit te besteden en is CNC frezen nodig om het gewenste product te maken? Tuinte heeft een uitgebreid en modern machinepark, waaronder hightech CNC-freesmachines met uiteenlopende kenmerken. De freesmachines bieden uitgebreide mogelijkheden voor complexe bewerkingen tot en met 5-assig (simultaan) mogelijkheden in combinatie met geautomatiseerde pallet- en product handlingsystemen dmv robotisering. Uw CNC-freeswerk is bij onze vakmensen in goede handen.

Cnc frezen hightech tuinte 01

CNC frezen als onderdelenproductie

Tuinte levert alles aan technologische koplopers. Van componenten en modules tot complete zelfontworpen en -gemaakte machines. Onze CNC-werkzaamheden zijn meestal onderdeel van een proces waarbij meerdere bewerkingen plaatsvinden: complex machined parts. Dat is ook waar wij in uitblinken.

Al tientallen jaren maken wij door middel van CNC-frezen, CNC draaien en lassen de mooiste onderdelen. De vakmannen die dagelijks de meest hightech freesmachines besturen zijn zeer ervaren. 


Wij werken echt vanuit onze passie voor techniek. Dat zie je terug in ons werk. Niet alleen werken wij volgens de normen van ISO9001:2015, wij kunnen model-based werken en maken CNC-programma’s op basis van uw specificaties.

Van enkelstuks tot serie

Als u gewoon perfect freeswerk zoekt, dan maken wij dat waar. U kunt bij ons terecht voor de productie van enkelstuks maar ook produceren wij repeterende series met onze robotcellen in een 24/7 omgeving. 

Met onze hightech-machines en de kennis en kunde van onze vakmensen, realiseren we geavanceerd CNC freeswerk. Van afmetingen ter grootte van een luciferdoosje tot de verwerking van stukken tot 3000mm, u kunt het met een gerust hart aan ons uitbesteden. Dus heeft u verspaande onderdelen nodig, neem contact met ons op. 

CNC frezen in combinatie met laswerk

De combinatie lassen en verspanen, dat is een bijzonder goed een-tweetje bij ons. Onze ervaren lassers en frezers zijn perfect op elkaar ingespeeld. Complexe frames en constructies met nauwkeurige interfaces worden door onze werkvoorbereiders zodanig voorbereid dat de nauwkeurigste vlakken na het lassen door onze verspaners nabewerkt kunnen worden om aan deze hoge eisen te kunnen voldoen.

Cnc frezen hightech tuinte 02

Geavanceerd freeswerk

Tuinte heeft een uitgebreid en modern machinepark, waaronder diverse CNC-freesmachines (DMG MORI, Hermle en Gildemeister) met uiteenlopende kenmerken. De freesmachines bieden uitgebreide mogelijkheden voor complexe bewerkingen tot en met 5-assig (simultaan-)mogelijkheden, in combinatie met geautomatiseerde pallet- en product handlingsystemen door middel van robotisering.

Met onze machines en de deskundigheid van onze specialisten zijn we in staat een grote verscheidenheid aan bewerkingen voor u uit te voeren.

CNC-freeswerk voor ieder metaal, iedere branche

Wat uw wens ook is, wij verwerken vele materiaalsoorten en denken graag met u mee om tot de beste oplossing te komen. Tuinte bestaat sinds 1964 en is zeer ervaren binnen veel verschillende branches. Of u nu consumentengoederen produceert of dat u zich in de energiemarkt bevindt; wij leveren de juiste componenten, constructies of machines.

Waarom kiezen voor CNC-freeswerk van Tuinte

  • Tuinte is pionier op het gebied van CNC-freeswerk. We hebben al tientallen jaren ervaring
  • Wij zijn bijzonder bekwaam in het frezen van gelaste constructies
  • Frezen, draaien, lassen of andere metaalbewerkingen; het combineren van diverse bewerkingen, daar zijn we sterk in
  • Complex freeswerk, dat is dagelijkse kost voor ons
  • We hebben een uitgebreid hightech-machinepark, waardoor bewerkingen van zeer klein precisiewerk tot zeer groot freeswerk mogelijk is
  • Vakmensen met zeer veel ervaring denken altijd in oplossingen en maken het waar
  • Tuinte is een betrouwbaar familiebedrijf, al sinds 1964
  • In totaal zijn we met honderd man sterk en staan we altijd voor u klaar de meest innovatieve oplossingen te bedenken én maken

Ook uw CNC-freeswerk onderbrengen bij Tuinte?

Wij helpen u graag om op basis van uw tekening of model-based, componenten te maken. Heeft u meer ondersteuning nodig? Wij helpen u ook graag bij de ontwikkeling van de componenten of een volledig systeem. Onze specialisten zijn gewend om te denken in oplossingen. 

Werkvoorbereider kijkt mee met collega

Deel uw uitdaging met ons. Wij staan te popelen om hiermee aan de slag te gaan.

Snel contact? Bel ons op
+31 (0)547 33 53 00
of stuur een mail naar
[email protected]