iso 3834-2

Gecertificeerd lassen

U bent op zoek naar laswerk dat voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen. U zoekt een partner die met u meedenkt en waar nodig op zoek gaat naar oplossingen om aan de gestelde specificaties te voldoen. Een partij die de juiste certificeringen heeft. Een partner die perfect laswerk aflevert.


Tuinte heeft een ervaren team gecertificeerde lassers. Stuk voor stuk vakmensen die lassen als ambacht zien en het knapste laswerk afleveren van de hoogste kwaliteit.

Gecertificeerd lassen hightech tuinte hengevelde 01

MIG, MAG en TIG laswerk dat voldoet aan de hoogste eisen

Heeft u laswerk nodig voor bijvoorbeeld een wat zwaardere constructie, een machinedeel of juist heel fijn laswerk? Laswerk van metalen die aan extreme krachten blootgesteld worden, hoge temperaturen of een zeer hoge druk? Of laswerk dat extreem glad moet zijn, heel nauwkeurig of juist grote oppervlaktes aan elkaar moet verbinden? Wij maken het waar. De meest complexe constructie en variaties kunnen wij voor u lassen.


Zo lassen wij regelmatig hijstooling, frame constructies, plaatwerk of druksystemen, zoals gastoevoersystemen. Bij Tuinte kunt u voor diverse soorten lasopdrachten terecht. Wij hebben een separate non-ferro lasafdeling, speciaal voor onder andere de voedingsmiddelen-, farmaceutische- en hightechindustrie.

Gecertificeerd lassen hightech tuinte hengevelde 02

Tuinte is gecertificeerd voor het meest complexe laswerk

Sinds 2019 is Tuinte ISO 3834-2 gecertificeerd. Deze certificering is een internationaal erkend kwaliteitsborgingssysteem voor laswerkzaamheden. Om aan deze kwaliteitseisen te blijven voldoen, moeten onze lassers ieder halfjaar opnieuw kwaliteitstoetsen afleggen. Zo bent u ervan verzekerd dat zowel Tuinte, als onze lassers u de hoogste kwaliteit bieden.


Heeft u een uitdagende lasklus, waarvoor uitzonderlijke certificeringen nodig zijn? Dan gaan we daarvoor zorgen. Wij denken altijd met u mee.

Afstemming van normen, certificeringen en keuringen

Omdat het laswerk bestand moet zijn tegen extreme omstandigheden, overleggen we vooraf met u wat de specificaties moeten zijn. Aan welke normeringen moet het eindresultaat voldoen? Wat is daar voor nodig? Welke certificeringen moet het eindproduct krijgen? En welke testen moeten uitgevoerd worden om de kwaliteit te garanderen?


Met deze vragen starten we. Samen stemmen we af wat er moet gebeuren. Daarna maken we het waar. Tuinte is ook bevoegd om het laswerk te keuren en het product te certificeren. Zo weet u zeker dat het laswerk aan de gestelde eisen voldoet.


Steeds meer opdrachtgevers, zowel nationaal als internationaal, vragen om de ISO 3834-2 certificering. De reden hiervoor is dat het achteraf niet zomaar is vast te stellen of de lassen deugdelijk zijn gemaakt, wanneer een onderzoek nodig is. De ISO 3834-2 certificering zijn dan van groot belang. De strikte voorwaarden uit dit kwaliteitssysteem zorgen er namelijk voor dat men vooraf, met grote mate van waarschijnlijkheid, al kan vaststellen dat het eindproduct zal voldoen aan de gestelde eisen.


Gecertificeerd lassen hightech tuinte hengevelde 03

Lastechnieken

Tuinte past verschillende lastechnieken toe, waaronder:

  • MIG- / MAG-lassen
  • TIG-lassen
  • Cobotlassen op basis van bovenstaande technieken


TIG-lassen
Het principe van TIG-lassen is dat materiaal aan elkaar wordt gelast zonder gebruik te maken van toevoegmateriaal, alleen met gebruik van lasapparatuur. Zo produceren wij laswerk van hoge kwaliteit, waarbij alle hoeken en kanten mooi afgewerkt zijn. TIG-lassen geeft een hoge mate van nauwkeurigheid en biedt bovendien een prima bescherming tegen oxidatie.

MIG- en MAG-lassen
Het verschil tussen MIG-/MAG- lassen en TIG-lassen zit onder andere in het toevoegen van materiaal. Dit gebeurt bij MIG- en MAG-lassen door middel van een continue aanvoer van lasdraad. Een voordeel van deze manieren van lassen ten opzichte van TIG-lassen is de hogere snelheid. Ook deze technieken bieden bescherming tegen oxidatie en zijn op verschillende materialen toepasbaar.


Cobotlassen

Sinds 2022 maakt Tuinte gebruik van een lascobot. Vooral voor processtabiliteit en efficiency is deze automatisering geschikt. De lascobot kopieert de handeling van onze lasser en herhaalt deze, hierdoor maken we gebruik van de kennis van de vakmensen en de efficiency van een robot. Ideaal voor het lassen van series.


Lassen van verschillende materialen

Wij kunnen alle soorten materialen voor u lassen. Voor non-ferro lassen hebben we een separate afdeling.
Zo bent u ervan verzekerd dat we schoon laswerk leveren.

Gecertificeerd laswerk gecombineerd met andere bewerkingen

Meestal staat het laswerk niet op zich. Ook andere aanvullende bewerkingen voeren we bij Tuinte uit. Want Tuinte is uw one-stop-shop partner voor alle facetten. U moet daarbij denken aan cnc frezen, -draaien en montage. Alle bewerkingen die nodig zijn om uw hoogwaardige onderdelen te maken volgens de hoogste kwaliteitseisen.

Waarom kiezen voor gecertificeerd lassen door Tuinte?

  • Onze lassers zijn geschoold op het niveau van International Welding Technologist (IWT)
  • Laswerk vindt plaats in hele schone omstandigheden en het eindproduct kan ook cleanroom opgeleverd worden
  • We hebben een separate non-ferro afdeling, om contaminatie te voorkomen
  • Tuinte is gemachtigd zelf lasinspecties uit te voeren
  • We hebben de meest innovatieve lasmogelijkheden in huis, zoals cobotlassen
  • Naast lassen voeren we bij Tuinte ook andere bewerkingen uit, zoals CNC frezen en CNC draaien
  • Wij voegen als hightech maakpartner waarde toe aan uw productieproces.
Plaat en constructiewerk tuinte hengevelde 03

MIG, MAG en TIG laswerk nodig dat voldoet aan de hoogste eisen? Daag ons uit, wij hebben er zin in.

Snel contact? Bel ons op
+31 (0)547 33 53 00
of stuur een mail naar
[email protected]