Schoon, schoner, schoonst

Onderdelenproductie en tooling voor de semiconductor industrie

In de semiconductor industrie volgen ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Niet alleen worden microchips in steeds meer apparaten toegepast, waardoor de vraag hard toeneemt. Ook worden steeds hogere eisen gesteld aan de capaciteit van de gemaakte semiconductors: meer capaciteit op dezelfde oppervlakte.


Tuinte ontwerp en levert hoogwaardige onderdelen en tooling voor de semiconductor industrie. Ons bedrijf is zo ingericht dat we veel capaciteit hebben om deze markt te bedienen en daarbij te voldoen aan de hoge eisen op het gebied van schone productie. Zo hebben we twee cleanrooms die compleet zijn ingericht op te voldoen aan de eisen van de semiconductor markt.

Semicon hightech tuinte hengevelde 01

Onderdelen, modules en tooling voor de semiconductor industrie

De productie in de semicon gaat tot de nanometer nauwkeurig. Bovendien wordt in het proces gewerkt met extreem schone omstandigheden. Niet alleen moeten de onderdelen daarop aangepast zijn, ook kan ieder stofje of huidschilfertje funest zijn. Contaminatie is het grootste gevaar in deze industrie.

Tuinte is zo ingericht dat we onderdelen, modules en tooling leveren die uitblinken in:

 • Reinheid
 • Innovatie
 • Nauwkeurigheid

Cleanroom assembly hightech tuinte hengevelde 03

Cleanrooms

Tuinte produceert hoogwaardige onderdelen, modules en tooling voor de semiconductor industrie. En daar worden hoge eisen aan gesteld. Een daarvan is dat alles brandschoon moet zijn.

In het in 2022 geopende nieuwe assemblage gebouw van Tuinte zijn twee cleanrooms aanwezig die uitermate geschikt zijn voor het maken en assembleren van machines en complexe onderdelen die gebruikt worden in de semiconductor industrie.

Innovatie

In de semiconductor industrie gaan de ontwikkelingen heel snel. Dit vraagt veel flexibiliteit, innovatiekracht en investerend vermogen van de toeleveranciers en partners bij de productie van hoogwaardige onderdelen, modules en tooling.

Tuinte heeft een uitgebreide afdeling engineers die helpen producten en processen te verbeteren en op zoek te gaan naar innovatiemogelijkheden.

Semicon hightech tuinte hengevelde 02

Nauwkeurigheid

De productie van chips is precisiewerk. Machines en moeten daarom uiterst stabiel en precies zijn. Daarom is het uitvoerig testen van alle onderdelen hartstikke belangrijk. Ook die testen kan Tuinte uitvoeren en de vereiste meetrapporten aanleveren. Zo weet u zeker dat de geleverde onderdelen 100% in orde zijn.

Waarom als speler in de semiconductor industrie werken met Tuinte?

 • Wij begrijpen de semiconductor industrie
 • We hebben al meer dan een halve eeuw ervaring
 • U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om eens te sparren
 • Door het combineren van diverse bewerkingen kunnen wij complexe onderdelen leveren
 • Onderdelen, modules en tooling worden in eigen beheer gemaakt, niet alleen draagt dit bij aan betrouwbaarheid, maar ook gunstige levertijden
 • Tuinte is een betrouwbaar familiebedrijf, al sinds 1964
 • Bijna 100 vakmensen maken waar wat we zeggen
 • Onze hoogwaardige onderdelen, modules en tooling hebben de Tuinte-kwaliteit waar wij trots op zijn
Cleanroom assembly

Extreem schone onderdelen of modules nodig? We helpen u graag verder.

Snel contact? Bel ons op
+31 (0)547 33 53 00
of stuur een mail naar
[email protected]