Sono Coat Production Line

In opdracht van de firma Encapson heeft Tuinte de eerste "Sono Coat Production Line" mogen ontwikkelen en bouwen. Deze machine wordt ingezet voor het coaten van naalden met een medische toepassing. Het doel van de speciale echogene coating is om de naald voor de arts beter zichtbaar te maken tijdens het uitvoeren van een echoscopisch geleide chirurgische ingreep.

Encapson samenwerking tuinte hengevelde
Opdrachtgever

Encapson

Oplossingen

Machinebouw,  Engineering

Project sono coat production line tuinte hengevelde

Cleanroom omgeving

De "Sono Coat Production Line" wordt in een cleanroom omgeving gebruikt. De speciaalmachine wordt volledig elektrisch aangedreven zodat eventuele vervuiling door perslucht vermeden wordt. Binnen een cyclustijd van 60 seconden worden 11 bewerkingen simultaan uitgevoerd. Een zogeheten “vision systeem” zorgt ervoor dat de machine kleine afwijkingen in de positionering van de naald kan compenseren zodat maximale kwaliteit wordt bereikt.

De blister met daarin de te coaten naald wordt in een cassette geschoven, welke vervolgens in de carrousel van de machine wordt geplaatst. De carrousel heeft plaats voor 30 cassettes. De helft van de cassettes bevindt zich in een afgeschermde ruimte waarin de bewerkingen worden uitgevoerd. Tijdens het uitvoeren van deze bewerkingen kunnen de overige cassettes met gecoate naalden veilig worden uitgenomen en cassettes met nieuwe naalden worden geplaatst.

Continu proces

De machine werkt volgens het "one-piece-flow" systeem. Door middel van recepten kan de machine eenvoudig worden ingesteld evenals worden overgeschakeld naar een ander type naald met bijbehorend recept. Zo ontstaat er een continu proces waarbij producten worden geladen, bewerkt en uitgeladen als een continue stroom.

Project sono coat production line encapson tuinte hengevelde

Meer weten over onze aanpak?

Snel contact? Bel ons op
+31 (0)547 33 53 00
of stuur een mail naar
[email protected]