CNC Frezer

“Werken in 2-ploegendienst biedt mij veel vrije tijd”

Tuinte biedt mensen de kans en ruimte om te groeien. Of om hun carrière een andere wending te geven. Zo ook Wilco. Vanwege omstandigheden moest hij van baan veranderen. Het vak van frezer, zag hij wel zitten. Hij maakte het zich snel eigen en heeft zich gespecialiseerd tot allround verspaner van een 5-assige CNC freesmachine.Ik ben ontzettend dankbaar dat Tuinte mij de kans heeft geboden om me te ontwikkelen."


Nieuwsgierig, proactief, blijven ontwikkelen en een brede technische kennis. Het kenmerkt Wilco. Zijn zwager, die bij Tuinte werkt, tipte hem in 2010 contact op te nemen. “Het vakmanschap, het familiebedrijf met de prettige werksfeer, de opleidingsmogelijkheden én dichtbij huis. Mijn interesse was gewekt”, vertelt Wilco. “Maar was een baan als verspaner wat voor mij? Ik heb een brede technische interesse, maar wist niet hoe ik het binnen werken vond.


Tuinte wilco ervaren cnc frezer
Ontwikkeling tot 5-assige CNC-frezer

Wilco ging op gesprek, Tuinte zag mogelijkheden in hem. Na een oriënterende fase werd Wilco steeds enthousiaster en besloot hij zich om te scholen tot frezer. Na een basisopleiding groeide hij door tot mbo 4-niveau. Hierdoor beheerst hij zowel conventionele technieken als de moderne productietechnologie. In het werk maakte hij zichzelf diverse machines ‘eigen’ en inmiddels is Wilco al geruime tijd allround en gespecialiseerd in 5-assig CNC frezen. “De complexiteit van de opspantechniek en verantwoordelijkheid om nauwkeurige en grotere producten te ontwikkelen, spreekt mij aan. Als frezer bij Tuinte ben ik met verschillende opdrachten en materialen bezig. Natuurlijk is een deel van het werk repeterend. Maar daarnaast werk ik zelf aan de machine en ben ik bezig met nieuwe producten, die geprogrammeerd zijn via het CAM-pakket. Ik ben ontzettend dankbaar dat Tuinte mij de kans heeft gegund om me te ontwikkelen.”

Ruimte en vrije tijd

In het vak van frezer blijf je groeien. Hierdoor blijft het voor Wilco een uitdaging. “Geen dag is bij Tuinte hetzelfde. Het draait hier om de nauwkeurigheid en niet om massa. Het komt soms voor dat iets tegenzit. Een opspanning lukt bijvoorbeeld niet goed of optisch gezien voldoet het onderdeel niet. Krijg ik het de volgende dag dan toch voor elkaar, dan geeft dat een goed gevoel!” Bij Tuinte helpen collega’s elkaar en denken ze in oplossingen, zo geeft Wilco aan. “Het team werkt echt mét elkaar. Je krijgt veel ruimte, kunt in het diepe worden gegooid maar daar leer je van. En fouten maken mag. We zeggen eerlijk hoe het ervoor staat. Tuinte ontwikkelt hoogwaardige producten, maar er heerst een no nonsense gemoedelijke en persoonlijke werksfeer.
En het werken in 2-ploegendienst, past heel goed in mijn leven. Hierdoor heb ik veel vrije tijd voor mijn hobby’s.
Het binnen werken kan ik zo goed combineren met veel buiten zijn.”

"Bij Tuinte helpen collega’s elkaar en denken ze in oplossingen. Het team werkt echt mét elkaar!"

Wilco tuinte 1

Wilco

CNC Frezer
Samenwerken met ploegmaat

Wilco streeft naar optimalisatie van bestaande productieprocessen. Efficiënt werken, processen vastleggen. Het zorgt voor minder vragen en helpt nieuwe collega’s of leerlingen goed op weg. Daarvan is hij overtuigd. Zelf werkt hij sinds kort met een jonge ploegmaat aan een nieuwe machine. “We wisselen elkaar af. De nauwkeurige producten vragen veel aandacht want de kwaliteit is hoog. Dat betekent dat ik mijn ervaring en kennis overbreng, mijn collega begeleidt en de nieuwe machine goed moet leren kennen. Uitdagingen genoeg de komende tijd. Wat de volgende stap is? Misschien wil ik me verder ontwikkelen in het maken van CAM-programma’s. Maar de komende tijd richt ik mij op controle van het huidige proces!”

Wilco en Ramon in overleg over de maakbaarheid van een product
Wilco en Ramon in overleg over de maakbaarheid van een product
Hermle machine met robot (24/7 productie)
Hermle machine met robot (24/7 productie)
Werkplezier!
Werkplezier!
Afdeling verspaning
Afdeling verspaning
Tooling hightech industrie
Tooling hightech industrie
Collega CNC Frezer Ton
Collega CNC Frezer Ton
Nieuwe locatie: engineering, machinebouw en cleanroom werkzaamheden
Nieuwe locatie: engineering, machinebouw en cleanroom werkzaamheden