Teamleider werkvoorbereiding

“De combinatie techniek en divers contact met mensen, dat vind ik leuk!”

"Doorgroeien van lasser/plaatwerker naar teamleider werkvoorbereiding. Tom investeerde in zichzelf, pakte kansen en werkt sinds 2020 als teamleider werkvoorbereiding bij Tuinte. Na 21 jaar haalt hij nog steeds veel plezier uit zijn werk. “Op het bedrijfsbureau komt alles langs. We staan tussen de afdelingen en de klant en verbinden alle lijntjes met elkaar. De fijne werksfeer is hierbij heel belangrijk.”

Techniek heeft Tom Hemmink altijd getriggerd. Als jongen van de praktijk ging hij naar de vakschool SMEOT en koos daarna voor werktuigbouwkunde. Tom hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Hij werkte bij plaatwerkbedrijven als lasser/plaatwerker en studeerde in de avonduren. Zo behaalde hij een niveau 4-diploma werktuigbouwkunde en specialiseerde zich in de lastechniek. Zijn kijk veranderde, Tom was toe aan een volgende stap. Bij Tuinte in zijn eigen woonplaats kreeg hij een kans die hij met beide handen aangreep. Dertien jaar lang specialiseerde hij zich in zijn vak als lasser en plaatwerker. Ook hier zat hij niet stil. “De combinatie techniek en divers contact met mensen, dat vind ik leuk! Dat vond ik in de werkvoorbereiding, een opleiding die ik in de avonduren volgde. En als lascoördinator houd ik me bezig met de gewenste kwaliteit van de lasproducten volgens de ISO 3834-2-certificering en zorg ik voor kwaliteitsborging.”

Verhalen werken bij tuinte hengevelde tom
Belangrijke schakel

Uiteraard zijn er altijd hobbels als je door wilt groeien, maar Tom is dankbaar dat hij de ruimte heeft gekregen bij Tuinte. Als werkvoorbereider was hij een belangrijke schakel tussen de productie, verkoop, engineering en de klant. Hij hield zich bezig met calculeren, offreren, het bepalen van de meest efficiënte productiestappen tot en met het maken van werkopdrachten. “Mijn jarenlange praktijkervaring is een belangrijke meerwaarde geweest. Ik weet wat er speelt op de werkvloer en hoe de collega’s denken.” Tuinte groeit en het bedrijfsbureau groeit mee. Sinds vorig jaar is Tom teamleider. “Ik was vereerd dat ik gevraagd werd. Mijn voorganger gaat met pensioen, stond erachter en staat me bij waar nodig. Nu houd ik me vooral bezig met het beoordelen van offereteaanvragen, het verdelen van orders en offertes, het aansturen en coachen van medewerkers en een deel calculatie. Wanneer ik een blij man ben? Als alles op rolletjes loopt en als ik resultaat zie van wat we doen. Dat maakt me echt trots!”

Van tekening tot eindproduct

Werken in een hightechomgeving bij Tuinte dat alle disciplines in huis heeft, betekent voor een werkvoorbereider een diversiteit aan opdrachten. “Geen dag is hetzelfde, we werken voor diverse sectoren en ontwikkelen zeer uiteenlopende producten, modules en machines. Van tekening tot eindproduct komt alles op het bordje van onze afdeling. Hierdoor blijf je jezelf ontwikkelen. Steeds heb je te maken met nieuwe dingen en nieuwe technieken. Ik weet ook niet alles, maar met elkaar weten we veel. Doordat we de krachten bundelen, staan we sterk bij Tuinte.”

Saamhorigheid

Hoewel hij niet meer met zijn handen werkt, compenseert Tom dat in zijn privéleven waar bekenden hem weten te vinden om zijn laskwaliteiten en -vaardigheden. Nog elke dag haalt hij ontzettend veel plezier uit zijn werk en energie uit het contact met collega’s en klanten. “Tuinte is echt een gezellig familiebedrijf. De saamhorigheid, daar houd ik van. Iedereen hoort erbij. Bovendien woon ik in Hengevelde en het is me een hoop waard dat ik werk dichtbij huis heb. Gezien mijn leeftijd ga ik mijn 50-jarig dienstverband helaas niet halen. Anders was ik daar zeker voor gegaan, want ik zit hier prima op mijn plek!”

"Ik ben een blij man, als alles op rolletjes verloopt en als ik resultaat zie van wat we doen."

Medewerkersverhaal tuinte tom

Tom

Teamleider werkvoorbereiding en IWT-lascoördinator
Las- en constructiewerk van hoog niveau - gecertificeerd ISO 3834-2
Las- en constructiewerk van hoog niveau - gecertificeerd ISO 3834-2
Tom als IWT-lascoördinator
Tom als IWT-lascoördinator
Tom is geschoold op het niveau van International Welding Technologist
Tom is geschoold op het niveau van International Welding Technologist