Leerling Constructie

“Alles komt hier samen!”

Dagelijks is Rick bij Tuinte de spil in het tijdig en efficiënt verwerken van inkomende en uitgaande producten en in interne logistieke stromen. Hij is verbinder tussen leveranciers, collega’s, externe partners en eindklanten. Vrijwel elk onderdeel, materiaal en eindproduct gaat door zijn handen. Samen met zijn collega’s zorgt hij ervoor dat de monteurs ongehinderd aan het werk kunnen. Zijn ambitie en gedrevenheid openen deuren naar steeds meer verantwoordelijkheden. “Ik krijg het vertrouwen collega’s en stagiaires aan te sturen en te begeleiden.”

Hoewel metaal in het DNA van Ricks familie zit, koos hij in eerste instantie niet voor machinebouw. Hij wilde beweging, actie. Daarom volgde hij de mbo-opleiding Transport en Logistiek, een keuze die hij deelt met zijn vrienden. In 2019 belandde hij voor een stageplek bij Tuinte en sindsdien is hij er niet meer weg te denken. “Via via en van docenten hoor ik goede verhalen over Tuinte. Bovendien investeert de organisatie veel in jongeren en stagiaires. Ik werkte er naast mijn studie en kon na mijn stages blijven.”

Werken bij tuinte verhalen
Van onderdeel tot eindproduct

Het magazijn van Tuinte met een oppervlakte van 30 x 30 meter is een belangrijk logistiek knooppunt. Van hieruit coördineren Rick en zijn collega’s een optimale goederenstroom. Ze handelen inkomende goederen af en zorgen voor de interne bevoorrading van beide locaties. “Geen dag is hetzelfde, we zijn betrokken bij allerlei randzaken”, vertelt Rick. “We zorgen ervoor dat collega’s tijdig en met de juiste materialen aan machines of modules kunnen werken. Ook houden we de voortgang in de gaten en onderhouden we contact met leveranciers, klanten en partners voor externe bewerkingen. Als de machines en producten gereed zijn, maken we ze verzendklaar. Het is mooi om stuk ruw materiaal te zien veranderen in een eindproduct. Alles komt hier samen!’’


Dagelijks leren

Technisch inzicht is niet noodzakelijk als logistiek medewerker, maar blijkt wel handig. “We controleren producten, lezen tekeningen en krijgen dagelijks technische vragen”, legt Rick uit. “Het team van zo’n tien medewerkers is allround. Naarmate je langer bij Tuinte werkt, is het mogelijk extra werkzaamheden te krijgen. Je kunt diverse certificaten halen en cursussen volgen, maar je leert hier ook veel in de praktijk. Van materiaal- en verpakkingskennis tot het verbeteren van processen, je raakt hier niet uitgeleerd.”

“We zien hier alles, van ruw materiaal tot eindproduct. Dat is gewoon mooi!”

Rick tuinte hengevelde werken bij

Rick

Logistiek medewerker
Ontwikkelen

Voor Rick, is Tuinte de ideale werkgever om zich te blijven ontwikkelen. “Door wijzigingen in de klantvragen en interne procesverbeteringen ontstaan er mogelijkheden om meer verantwoordelijkheden te dragen. Ook ben ik stage- en praktijkbegeleider geworden van de afdeling Logistiek.’’

Warm nest

Wat de sfeer bij Tuinte kenmerkt, is de teamspirit volgens Rick. “We zijn leergierig, gedreven en bereid samen de schouders er onder te zetten voor een mooi eindresultaat. Iedereen staat voor elkaar klaar en gaat door het vuur om te helpen.” Rick herinnert zich een enorm project waar duizenden onderdelen in een korte tijd samenkwamen. “Het was een gigantische uitdaging om de producten op tijd en op het juiste moment binnen te hebben. We waren tijdens het hele proces betrokken. Het geeft ontzettend veel voldoening als je met elkaar aan einde van de dag je doelen hebt bereikt. De gezamenlijke successen, waardering voor elkaars inzet maken Tuinte meer dan een werkplek; het is hier écht een warm nest.”

Rick (links)
Rick (links)
Afdeling constructie
Afdeling constructie
CNC Frezers Ramon en Wilco in overleg over de maakbaarheid van een product.
CNC Frezers Ramon en Wilco in overleg over de maakbaarheid van een product.
Team logistiek
Team logistiek
Speciaal machinebouw
Speciaal machinebouw
Tooling hightech industrie
Tooling hightech industrie
Werkplezier!
Werkplezier!
Nieuwe locatie: engineering, machinebouw en cleanroom werkzaamheden
Nieuwe locatie: engineering, machinebouw en cleanroom werkzaamheden