Teamleider en CNC frezer Danny

"Tuinte stimuleert te ontwikkelen”

"Tuinte investeert in het potentieel van medewerkers. Danny (37) is een mooi voorbeeld van ontplooiing en ontwikkeling. Hij begon achttien jaar geleden als BBL-leerling. Sinds begin dit jaar helpt hij de afdeling verspaning naar een hoger niveau te tillen als meewerkend teamleider. “Als CNC-frezer maak je bij Tuinte complexe, diverse producten. Hoe je iets moet maken, vraagt technische kennis en ervaring. Dat maakt het werk uitdagend en afwisselend.”


Iedereen in Hengevelde kent Tuinte. Of kent iemand die er werkt. Zo ook Danny. Hij rolde het metaalvak in via zijn vader, met wie hij als kind af en toe meeging naar het werk. Toen hij een leerwerkplek zocht tijdens zijn opleiding verspaning, twijfelde Danny geen moment. Bij Tuinte wilde hij werken. “Ik ken hier veel mensen, kan op de fiets naar het werk en het is een familiebedrijf met een open cultuur. Gemoedelijk en makkelijk in de omgang. Dat bevalt goed. Ook het werken in ploegendienst vind ik prettig. Ik heb hierdoor veel vrije tijd!”

Verhalen werken bij tuinte hengevelde danny
Stapje voor stapje groeien

Na zijn BBL-diploma niveau 3 bleef Danny werken bij Tuinte. En hij wilde doorleren. Hij volgde vakgerichte cursussen en trainingen. Daarna besloot hij de mbo 4-opleiding werktuigbouwkunde te gaan doen. Alles ging in goed overleg, Tuinte stimuleerde hem. “Drie jaar lang ging ik drie avonden in de week naar school. Het was een drukke periode, maar ik kon in dagdienst werken. Dat was prima te doen. Je kunt hier stapje voor stapje groeien. Dat gaat vanwege de complexe producten niet van de ene op de andere dag. Het duurt wel een aantal jaren voordat je alle verspaningstechnieken goed onder de knie hebt.”

Teamleider

Sinds begin dit jaar is Danny samen met een andere collega meewerkend teamleider. Hij stuurt zo’n 20 medewerkers (draaiers en frezers) aan en is voor hen en voor werkvoorbereiders het aanspreekpunt. “Ik werd voor deze functie gevraagd, ging in gesprek en zie het als een uitdaging om me verder te ontwikkelen. Ik ben verantwoordelijk voor een goed draaiend team, los knelpunten op en doe diverse randzaken. Ook overleg ik met de werkvoorbereiding en het management over onder andere capaciteit, werkwijze en materialen.”

Complex en nauwkeurig

Werken als CNC frezer bij Tuinte is uitdagend werk. Het team fabriceert veel specials en de complexiteit en van de producten is hoog. “Het is veel meer dan een klemmetje open en dicht doen. Je moet goed nadenken over hoe je iets aanpakt. Je hebt bij voorbeeld te maken bijzondere las-samenstellingen die nabewerkt moeten worden, of 5-assig complex werk. De nauwkeurigheid is hoog. En elke dag en elk product is anders. Soms ben ik anderhalve dag bezig met opspannen, omspannen, programmeren en dan frezen. Het hele proces van ruw tot eindproduct, van programmeren tot frezen vind ik het mooist om te doen.”

Grote saamhorigheid

Werken bij Tuinte, betekent werken met de beste machines. Dat zorgt voor veel werkplezier. Maar vooral de sfeer en mogelijkheden in het familiebedrijf is waarom Danny er al zo lang werkt. “Hier werken mensen die passen in een cultuur van grote saamhorigheid. Je moet hier tegen een lolletje kunnen en een feestje kunnen bouwen. Want we organiseren veel activiteiten.
En als er druk achter een opdracht zit of het wordt complex, dan helpen we elkaar. Het is een mooie club en mix van mensen en leeftijden. We gaan gemakkelijk met elkaar om en er is wederzijds respect. Toen ik teamleider werd heb ik alleen maar positieve reacties mogen ontvangen vanuit mijn team. Mijn doel? Me verder blijven te ontwikkelen. Ik zie mijzelf hier zeker nog vele jaren werken!”

"Werken als CNC frezer bij Tuinte is uitdagend werk. Het team fabriceert veel specials en de complexiteit en van de producten is hoog. "

Medewerkersverhaal tuinte danny

Danny

Teamleider en CNC frezer
Collega's van montage, engineering en verspaning
Collega's van montage, engineering en verspaning
Nauwkeurigheid
Nauwkeurigheid
Robotisering
Robotisering
Danny in opperste concentratie
Danny in opperste concentratie