CNC draaier

“We leren van én met elkaar”

Krachten bundelen voor de klant en elkaar! Het is vanzelfsprekend bij Tuinte. Veel jonge mensen beginnen bij Tuinte via een BBL-opleiding. Zo ook Casper (21). Inmiddels werkt hij er 2,5 jaar en bedient hij een moderne CNC-draaibank met robot. Casper heeft veel ambitie en wordt begeleid door een medewerker met veel kennis die zijn ervaring overbrengt. En op zijn beurt heeft Casper de kennis van de nieuwste technologie. Jong en oud brengen elkaar wat bij. En dat werkt perfect!


Het coronavirus deed in 2019 zijn opmars. Met als gevolg dat Casper voor de BBL-opleiding verspaning niveau 3 niet meer terecht kon bij het bedrijf waar hij werkte. Dus hij zocht een ander leerbedrijf. Vanwege positieve verhalen over Tuinte nam hij contact op. Voor hij het wist, maakte hij er kennis. “Het is een familiebedrijf, dat van automatisering, metaalbewerking tot eindbewerking alles in eigen huis doet. Dat leek mij wel wat. Ik kwam binnen en vanaf het eerste moment was er een klik. De directe, open en relaxte sfeer, de schone werkplaats met mooie machines. het voelde direct goed.”

CNC draaien bij Tuinte
Lat ligt hoog

Afgelopen jaar rondde Casper niveau 3 af. En leren, dat doet hij nog elke dag! Hij begon aan een oude draaimachine en werd opgeleid door een ervaren collega. “Het duurt hier wel een tijdje voordat je goed ingewerkt bent”, zo verzekert Casper. “We beschikken bij Tuinte over uiteenlopende technologieën en werken in de hightechindustrie. De lat ligt hoog. We maken immers klantspecifieke, complexe producten met uiteenlopende maten. Ik werk aan verschillende projecten en elke één à twee dagen werk je wel aan iets anders. Echt uitdagend.”

Robot aan CNC-draaibank

De oude machine hield ermee op, de nieuwe was besteld. Voordat deze geleverd werd, draaide Casper een half jaar mee als allround verspaner. Sinds maart 2022 heeft hij een technologisch hoogstandje tot zijn beschikking: een moderne draaibank inclusief robot. Het werken met de nieuwste machine zorgt voor veel werkplezier. Hands-on en met veel programmeervrijheid. “We hebben de machine eerst goed leren kennen zonder automatisering. Inmiddels hebben we nu meer kleine series voor de robot. De machine geeft veel vrijheid om productspecifieke aanpassingen te maken. Dat is mooi. Uitgeleerd ben ik nog lang niet, ik wil het CAD/CAM-programmeren helemaal onder de knie krijgen.”

“De nieuwe draaibank met robot geeft veel vrijheid om productspecifieke aanpassingen te maken. Dat is mooi. Uitgeleerd ben ik nog lang niet, ik wil het CAD/CAM-programmeren helemaal onder de knie krijgen.”

Casper 300x300px

Casper

CNC draaier
Flexibiliteit

Tuinte gaat ervan uit dat iedereen zijn of haar werk met volle inzet doet. Wat Casper erg waardeert is de vrijheid in het bedrijf. “Meedenken wordt erg gewaardeerd bij Tuinte. Er wordt best wat van je gevraagd in het werk, maar daar krijg je ook wat voor terug. Ik werk in dagdienst en ben daarnaast voetbaltrainer van een jeugdteam bij Sportclub Lochem. Het komt wel eens voor dat ik mijn werktijden moet aanpassen vanwege trainingen. Dat is geen probleem. Nee, ik zit hier wel goed en ben zeker van plan hier nog wel een tijd te blijven.”

CNC draaibank met robot
CNC draaibank met robot
Overzichtsfoto
Overzichtsfoto
Casper programmeert
Casper programmeert
Het produceren van complexe producten
Het produceren van complexe producten
Cnc frezen modern machinepark tuinte hengevelde

Ja, ik wil graag een dagje meelopen/draaien met Casper. Laat je gegevens hier achter en we bellen je zsm terug!

Snel contact? Bel ons op
+31 (0)547 33 53 00
of stuur een mail naar
[email protected]