Teamleider Montage Bob

“Je moet hier eigenlijk alles kunnen en willen!”

"Montage en assemblage, complete constructies en modules vervaardigen en opleveren, dat is het pakkie-an van Bob (29). Op technisch gebied gaat de monteur mechatronica bij Tuinte geen uitdaging uit de weg. Als kind al was hij veel bezig met techniek. “Ik vind het leuk om te sleutelen en aan diverse projecten te werken. ”


Hij is geen man met twee linkerhanden. Dat Bob technisch is, spreekt uit alles. De techniek zit in zijn genen. Zijn vader is timmerman en thuis was hij als kind altijd al bezig. Hij sleutelde aan brommers, repareerde apparatuur en op zaterdag hielp hij bij het lasbedrijf van een kameraad van zijn vader. Niet verwonderlijk dus dat Bob koos voor een Mbo-opleiding werktuigbouwkunde. “Ik wilde breed constructies en machines ontwerpen en installeren. De opleiding is mechanisch gericht, dus ik heb ook aanvullende cursussen zoals elektronica gevolgd.”

Bob als meewerkend voorman in overleg met stagiair
Kijkje in keuken

In januari 2014 begon Bob bij Tuinte. “Ik hoorde positieve verhalen over het bedrijf. Toen ik daar kwam, viel me op dat er netjes en schoon gewerkt werkt en veel fijnmechanisch werk werd gedaan. Dat vind ik leuk. In het begin ben ik meegelopen met een monteur, maar werd al snel het diepe ingegooid. Daar heb ik veel van geleerd.” Bob is niet het type om elke werkdag bij hetzelfde bedrijf machines te bouwen. Hij werkt als monteur graag bij verschillende klanten aan uiteenlopende projecten. Een echte vakman dus die samen met zeven andere collega’s werkt in de werkplaats, bij klanten of soms naar het buitenland gaat. Samen zorgen ze ervoor dat machines en componenten goed werken en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. “Het ene moment ben ik op locatie om de technische dienst te ondersteunen, het andere moment verzorg ik de opbouw van een module of de complete machinebouw tot en met het plaatsen bij de klant. Doordat wij prototypes voor klanten maken en geen eigen producten ontwikkelen, is het werk ontzettend breed. Je neemt bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken. Dat is superinteressant!”

Ontwikkeling

Met veel plezier werkt Bob alweer zeven jaar bij Tuinte. Hij omschrijft de cultuur als open, eerlijk, direct en sociaal. “Er wordt gelachen en op zijn tijd is er een team- of bedrijfsuitje, een barbecue of een spontane borrel. Maar we weten allemaal van aanpakken en doen het werk hier echt samen. Bovendien krijg je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen. Zo heb ik cursussen elektronisch schakelen, pneumatiek en hydrauliek gedaan. Ook komt het bij projecten voor dat je als monteur al vanaf de ontwerpfase betrokken wordt om vanuit de praktijk mee te denken. Eigenlijk moet je hier van alles kunnen en willen.”

Variatie

Aanspreekpunt zijn voor de klant tijdens een groot project, betrokken zijn bij het hele proces en naar volle tevredenheid van de klant een machine opleveren, daar wordt Bob blij van. “Of een project met groot materieel, zoals het monteren van een machine voor zeekabels op een schip. Je leert daar ontzettend veel van, maar de variatie in het werk blijft het leukst. Nee, ik ben hier zeker nog niet uitgeleerd. Er zijn technieken als elektrisch schakelen die ik nog meer onder de knie wil hebben.”

"Je neemt tijdens het plaatsen van speciaalmachines bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken. Dat is super interessant!"

Medewerkersverhaal tuinte bob

Bob

Monteur mechatronica
Grote saamhorigheid

Werken bij Tuinte, betekent werken met de beste machines. Dat zorgt voor veel werkplezier. Maar vooral de sfeer en mogelijkheden in het familiebedrijf is waarom Danny er al zo lang werkt. “Hier werken mensen die passen in een cultuur van grote saamhorigheid. Je moet hier tegen een lolletje kunnen en een feestje kunnen bouwen. Want we organiseren veel activiteiten.
En als er druk achter een opdracht zit of het wordt complex, dan helpen we elkaar. Het is een mooie club en mix van mensen en leeftijden. We gaan gemakkelijk met elkaar om en er is wederzijds respect. Toen ik teamleider werd heb ik alleen maar positieve reacties mogen ontvangen vanuit mijn team. Mijn doel? Me verder blijven te ontwikkelen. Ik zie mijzelf hier zeker nog vele jaren werken!”


[Update 01-03-2023: Bob is inmiddels doorgegroeid naar teamleider montage. Het komende jaar zal zijn ontwikkeling centraal staan. Bob gaat diverse opleidingen volgen om zich verder te ontwikkelen in deze nieuwe rol.]

Bob (rechts) in overleg met Bert (manager operations)
Bob (rechts) in overleg met Bert (manager operations)
Bob als meewerkend voorman in overleg met stagiair
Bob als meewerkend voorman in overleg met stagiair
Bob inspecteert een klant specifieke machine
Bob inspecteert een klant specifieke machine
Multifunctionele lektest machine gereed voor oplevering
Multifunctionele lektest machine gereed voor oplevering